امروز سه شنبه  ۲۵ فروردين ۱۴۰۵

کولیوند در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: تیم‌های هلال‌احمر ۹۶۰ نفر را فقط در تهران زنده از زیر آوار جنگ خارج کردند

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، گزارشی از خسارات، عملیات امدادی و اقدامات پشتیبانی در ایام جنگ رمضان ارائه کرد و اعلام داشت که نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر، تنها در تهران ۹۶۰ نفر را به‌صورت زنده از زیر آوار خارج کرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ این نشست، با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، به‌صورت وبیناری برگزار شد. در ابتدای جلسه، دکتر کولیوند به ارائه گزارشی جامع از اقدامات صورت گرفته در ایام جنگ رمضان پرداخت.

وی با بیان اینکه این روزها جمعیت هلال‌احمر در خط مقدم امدادرسانی و حمایت از مردم بوده است، گفت: ۱۲۵ هزار و ۶۳۰ واحد غیرنظامی در این جنگ آسیب دیده و یا تخریب شده‌اند که از این میان ۱۰۰ هزار و ۸۸۱ واحد مسکونی است و تنها در تهران حدود ۴۰ هزار واحد مسکونی آسیب دیده‌اند.

کولیوند با اشاره به اینکه خسارات واردشده فقط محدود به واحدهای مسکونی نبوده است، افزود: ۳۳۹ واحد از مراکز درمانی کشور از جمله داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی آسیب دیده‌اند. حدود ۳۲ دانشگاه و مرکز آموزشی و نیز ۸۵۷ مدرسه دچار آسیب شده‌اند. همچنین ۲۰ مرکز متعلق به هلال‌احمر به طور مستقیم هدف قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به آسیب‌دیدگی زیرساخت‌های حیاتی، توضیح داد: ۱۵ مورد پل و زیرساخت‌های راه‌آهن و ۵ مخزن سوخت آسیب دیده‌اند، علاوه بر این برخی فرودگاه‌های کشور و هواپیماهای مسافربری نیز خسارت دیده‌اند.

 کولیوند در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ناوگان امدادی کشور نیز دچار آسیب جدی شده، ادامه داد: ۴۹ دستگاه خودروی نجات، ۴۳ دستگاه آمبولانس و یک فروند بالگرد هلال‌احمر آسیب دیده‌اند.

وی با اشاره به موضوع مستندسازی خسارات و نقض حقوق بشردوستانه، گفت: تمامی خسارات و حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی و امدادی را مستند کرده‌ایم. این مستندات به دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، سازمان ملل و نهادهای مرتبط حقوق بشری ارسال شده است.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این اقدام براساس توصیه رهبر شهیدمان انجام شده، افزود: ایشان تأکید داشتند حتی اگر این اقدامات به نتیجه نرسد، باید مستند شود و ارسال گردد؛ ما نیز این کار را انجام دادیم. طی مکاتباتی که با رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ داشتیم، او نیز این اقدامات را محکوم کرد و همراهی خود را اعلام نمود. همچنین در نامه‌ای برای دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، تأکید کرد که مستندات جمعیت هلال‌احمر مورد تأیید کمیته صلیب سرخ است.

کولیوند با اشاره به مذاکرات با سازمان ملل، اظهار داشت: گزارشی را نیز خدمت نماینده سازمان ملل ارائه کردیم. فیلم‌ها و تصاویر نجات مردم، به‌ویژه کودکان، در مناطق غیرنظامی‌ به ایشان نشان داده شد. او اعلام کرد که این موارد را پیگیری می‌کند و نامه‌های ما به‌عنوان سند مورد اشاره قرار خواهد گرفت.

وی همچنین با بیان اینکه در حوزه تاب‌آوری اجتماعی نیز اقدامات گسترده‌ای انجام شده، گفت: سامانه ۴۰۳۰ را با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برای افزایش تاب‌آوری مردم راه‌اندازی کردیم. در این سامانه ۱۶۰ هزار تماس پاسخ داده شد و ۷۸۰ هزار دقیقه مشاوره ارائه شد. بیش از ۲۰۱۰ متخصص نیز ساعت‌ها در خدمت مردم بودند.

رئیس جمعیت هلال احمر، با اشاره به داده‌های مرکز رصد هلال‌احمر، افزود: براساس داده‌های رصدی، بیشترین حملات ابتدا به تهران و سپس به استان‌های هرمزگان، اصفهان، بوشهر، آذربایجان غربی و خوزستان، فارس، مرکزی، سیستان و بلوچستان، البرز، قم، ایلام، همدان و دیگر استان‌ها وارد شد.

کولیوند با بیان اینکه توان واکنش سریع ما در این مدت بسیار بالا بود، ادامه داد: ۱۱۰ هزار نیروی واکنش سریع داشتیم که امدادگران‌مان کمتر از ۴ دقیقه در صحنه حاضر می‌شدند و به مردم خدمت‌رسانی می‌کردند.

وی در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به عملیات مهم نجات، گفت: بعد از جنگ ۱۲ روزه، با تقویت لجستیک و افزایش تعداد دستگاه‌های زنده‌یاب و سگ‌های آنست، فقط در تهران توانستیم ۹۶۰ نفر را زنده از زیر آوار بیرون بیاوریم. این آمار در سراسر کشور بیشتر است.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هلال‌احمر به موازات عملیات امدادی به آموزش عمومی نیز توجه ویژه داشته، اظهار داشت: ۳۰۰ تا ۴۰۰ محتوای آموزشی برای مردم آماده و منتشر شد. همچنین در میدان‌ها و مراسم تشییع پیکر شهدا کنار مردم بودیم.


کولیوند با اشاره به آمادگی برای حوادث خاص، گفت: چند تیم ویژه برای مقابله با حوادث هسته‌ای با همکاری سازمان انرژی اتمی تشکیل داده و آماده کرده‌ایم تا اگر حادثه‌ای رخ دهد بتوانیم مصدومان هسته‌ای را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه در دو جلسه ویدئوکنفرانسی با صلیب سرخ، گزارش‌های مهمی مطرح شد، افزود: رئیس صلیب سرخ رژیم اشغالگر اعلام کرد که بیش از ۲۳ هزار مجروح در سرزمین‌های اشغالی وجود دارد و درخواست کمک برای پناهگاه و خون داشته‌اند. آن‌ها حتی گفتند سیستم امدادی‌شان دچار ضعف شده است. همچنین از امارات روزانه یک هواپیما مجروح آمریکایی به آلمان منتقل می‌شد و از بحرین نیز یک روز در میان چنین انتقالی انجام می‌گرفت.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هلال‌احمر ایران درخواست کمک رسمی از هیچ نهادی نکرده است، افزود: تنها مطالبه ما این بود که نهادهای بین‌المللی به وظایف قانونی خود عمل کنند؛ البته هر کشوری که تمایل به کمک داشت، ما تسهیلگری کردیم. وزارت خارجه و گمرک همکاری بسیار خوبی داشتند. دو محموله از روسیه شامل ۳۱۳ تن دارو وارد شد و بلافاصله به استان‌های نیازمند توزیع شد. از عراق نیز دو مرحله کالای امدادی دریافت شد که مرحله اول توزیع شده و مرحله دوم در مسیر است. از تاجیکستان، هند و چند کشور دیگر کمک داشتیم و در مجموع ۲۳ کشور کمک‌های دارویی و زیستی ارسال کردند. ترکیه نیز چند کامیون دارو فرستاده است.

کولیوند در ادامه با اشاره به وضعیت آمادگی انبارها، اظهار داشت: انبارهای ما اکنون در وضعیت بسیار مناسب قرار دارد؛ اقلام غذایی به‌صورت مداوم بین استان‌ها توزیع می‌شود و اجازه ندادیم مردم یا نیروها با کمبود مواجه شوند.

وی با بیان اینکه داروخانه‌های هلال‌احمر ۲۴ ساعته فعال بوده‌اند، افزود: هیچ بیمار نیازمند داروی تخصصی بدون دارو نمانده است و در مواردی برای بیماران خاص دارو تا درِب منزل ارسال شده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با قدردانی از کمیسیون برنامه و بودجه، تأکید کرد: حمایت‌های انجام‌شده موجب تقویت لجستیک و توان خدمت‌رسانی شده است و رضایتمندی مردم نیز افزایش یافته است.

 کولیوند با تاکید بر ضرورت حمایت های مالی بیشتر از جمعیت هلال احمر در شرایط جنگ گفت: در صورتی که هر چه زودتر تامین مالی جمعیت هلال‌احمر اتفاق بیفتد، ما بسیاری از اقلام را وارد می‌کنیم و می‌توانیم خیلی سریع همه کمبودها را جبران کنیم.

به گفته رئیس جمعیت هلال احمر اقلام، تجهیزات و کالاها و هر آنچه برای پاسخگویی بهتر هلال احمر به بحران جنگ نیاز است، به سرعت تامین می‌شود.

رئیس جمعیت هلال‌احمر افزود: من به تک‌تک روسای جمعیت‎های ملی هلال‌احمر و صلیب سرخ نامه‌نگاری و آسیب به موارد غیرنظامی را گزارش کرده‌ام و آنها با ما همراهی می‌کنند. ایرانیان مقیم آمریکا از پزشک قلب تا طب اورژانس و ارتوپد با ما تماس گرفتند و خواهان آمدن به ایران برای کمک بودند.

 کولیوند ادامه داد: ما در این جنگ عاشورا را به چشم دیدیم. یکی از داوطلبان‌مان 8 عضو خانواده را از دست داده بود و تنها عضو بازمانده خانواده او خانمی‌بود که چنان صحبت می‌کرد، گویی حضرت زینب (س) زنده شده است. او به ما دلداری می‌داد، خداقوت می‌گفت و تجلیل می‌کرد. امدادگران هلال‌احمر نترس و شجاع بودند. حتی امدادگران ما از آوارهای حمله به منطقه رسالت که 27 روز پیش رخ داده بود، از طبقات بالا و با جرثقیل دو پیکر دیگر کشف کردند. امدادگران ما به هر قیمتی شده کار خود را تا پایان ادامه دادند و با وجودی که شرایط سختی را گذراندند، اما کم نیاوردند.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: کار دیگری که ما در هلال‌احمر انجام دادیم، اجرای پویش ملی ایران ما بود که با این پویش بستر و زمینه حضور افراد مشهور و سلبریتی‌هایی که ممکن بود کمی فاصله داشته باشند، فراهم شد. آغوش هلال‌احمر به روی این افراد برای ایستادن در کنار مردم باز بود.

0
/
۱۴۰۵/۰۱/۲۳- ۱۸:۳۰
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه