به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر، در راستای توسعه همکاریهای فرهنگی و اجتماعی این دو نهاد، تفاهمنامه مشترکی میان دونهاد با حضور حجتالاسلام والمسلمین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر و حجتالاسلام والمسلمین محمد ابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور برگزار شد.
این تفاهمنامه بهمنظور افزایش آمادگی و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه در مواجهه با بحرانها و حوادث غیرمترقبه، بین جمعیت هلال احمر کشور و مرکز رسیدگی به امور مساجد به امضا رسید.
از جمله اهداف این تفاهمنامه، توانمندسازی روحانیون با آموزشهای امداد و کمکهای اولیه، ترویج فرهنگ خود امدادی و دگر امدادی و اشاعه فرهنگ داوطلبی در جامعه است.
در این جلسه، حجتالاسلام والمسلمین معزی به تشریح اهمیت و ظرفیتهای موجود فرهنگی - اجتماعی در مساجد و نقش تاریخی آنها در جامعه، بهویژه قبل و بعد از انقلاب اسلامی، پرداخت.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه نقش و کارکرد مساجد پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامیبا نگاه به ظرفیتهای متعدد این نهاد معنوی، توسعه بخشیده شده است، گفت: مساجد به عنوان نهادهای محوری و فرهنگی، نقشی حیاتی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتهاند.
حجت الاسلام والمسلمین معزی سپس به اهمیت بهرهبرداری از ظرفیتهای مساجد در خدمت به انسانها و جامعه اشاره کرد و ضمن قدردانی از مرکز رسیدگی به امور مساجد، بر لزوم بهرهگیری بهتر از این ظرفیتها و استفاده بهینه از امکانات موجود تأکید کرد.
وی با تاکید بر این مسئله که اداره مساجد باید مردمیباشد تصریح کرد: با ایجاد جذابیت و نشاط اجتماعی در مساجد، میتوان حضور مردم را در این فضاها افزایش داد و به ابعاد مختلف کارکردی این نهاد کمک کرد.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه افرادی که به صورت مستمر با مساجد در ارتباط هستند، از برکات و ثمرات متعددی بهرهمند میشوند، افزود: باید فضایی ایجاد کنیم که دعوت به مسجد از طریق شیوههای نرم و مبتنی بر علم و آگاهی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین معزی در جمع بندی این بخش از سخنان خود تصریح کرد: در گذشته مساجد نقش مهمی در گروهبندی و سازماندهی جوانان داشته و باید امروزه نیز این مسئله تقویت شود.
حجت اسلام والمسلمین معزی با انتقاد از برخی مدیریتها که مانع از مشارکت واقعی مردم در مساجد میشوند، بیان کرد که مدیریت مساجد باید به مردم واگذار شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش هلال احمر در ارائه خدمات به مردم به ویژه در جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین معزی تقویت آموزشهای امدادی و حضور میدانی هلال احمر در جامعه را امری ضروری دانست و گفت: جمعیت هلال احمر باید تلاش کند اکنون به پشتوانه مشارکت اجتماعی بیش از پیش طلاب و روحانیون، با بهرهگیری از ظرفیتهای فکری و عملی آنان، گامهای مؤثری در خدمترسانی به آسیبدیدگان بردارد.
وی به ظرفیتهای فرهنگی در حوزه نمایندگی ولی فقیه همچون دفاتر نمایندگی در استانها، کانونهای طلاب و رابطین فرهنگی نیز اشاره و اعلام آمادگی کرد که با اجرای اینگونه تفاهمنامهها، جامعه از این ظرفیتها بیش از گذشته برخوردار شود.
تاکید بر انسجام ملی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بخش پایانی سخنان نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر بود.
حجت الاسلام والمسلمین معزی حضور آحاد ملت با هر گرایش و سلیقه سیاسی اجتماعی در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را امری حیاتی دانست و افزود: باید مردم را با هر سلیقهای به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی تشویق کرد.
وی تأکید کرد که انسجام ملی باید به صورت واقعی و ملموس در میان همه اقشار احساس شود و برای رسیدن به این هدف، کار و تلاش مشترک همه ارکان جامعه ضروری است.
وی در ادامه با تأکید بر هوشیاری در برابر تهدیدات اجتماعی و امنیتی، خطرات ناشی از نفوذ دشمنان و فعالیتهای ضد انقلاب را یادآوری کرد و بر لزوم شناسایی نقاط ضعف و جلوگیری از تخریب نظام تأکید نمود.
حجتالاسلام والمسلمین معزی در پایان سخنانش بر اهمیت همکاری و همافزایی میان مساجد، هلال احمر و دیگر نهادهای اجتماعی تأکید کرد و خواستار ایجاد تعامل مؤثر و تشکیل کمیته مشترک به منظور خدمترسانی بهتر به مردم شد تا همگان بتوانند از ظرفیتهای موجود بهرهمند شوند.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین محمد ابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، به بررسی اشتراکات میان جمعیت هلال احمر و مرکز رسیدگی به امور مساجد پرداخت و بر ظرفیتهای بالای مساجد در فعالیتهای خیرخواهانه و فرهنگی به عنوان یک منبع ارزشمند در خدمترسانی تأکید کرد