logo

پنجشنبه 16 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1399/06/22 - 14:31
  • تعداد بازدید : 1
  • تعداد بازدیدکننده : 1
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

کاروان نذرآب3 مهمان مردم محروم نهبندان/ تأمین آب شرب و ارائه خدمات درمانی در روستاهای خراسان جنوبی

کاروان نذر آب 3 با هدف خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و کمک به مردم برای برخورد با تنش‌های بی‌آبی و همچنین حمایت‌های معیشتی در روستای میغان از توابع نهبندان مستقر شد تا از رنج‌ها و محرومیت‌های مردم این دیار بکاهد.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی؛ هلال احمر کاروان نذر آب3 را جهت حضور در مناطق محروم، راه‌اندازی کرد. این کاروان در این برنامه به روستاهای شهرستان نهبندان سفر کرد.

از بیرجند به طرف روستای میغان از توابع نهبندان راه افتادیم و بعد از 3 ساعت به روستا رسیدیم. کاروان نذر آب 3 در مدرسه این روستا مستقر بود. مردم در زیر سایبان های هلال احمر با فاصله از یکدیگر نشسته بودند و همه ماسک به صورت داشتند. گروه نذر آب 3 متشکل بود از خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و کمک به مردم برای برخورد با تنش‌های بی‌آبی و همچنین حمایت‌های معیشتی که به طور منظم در حال برگزاری بود. مردم از قبل بر اساس بیماری هایی که داشتند در گروه های مختلف قرار گرفته بودند و از کمک های جمعیت هلال احمر استفاده می کردند.

این کاروان از استان‌های یزد و سمنان به خراسان جنوبی آمده بودند. با مردم صحبت می کردیم و مردم نیز از مشکلاتشان برایمان می گفتند. یکی از اهالی روستای میغان در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، با اشاره به اینکه از میغان تا نهبندان 90 کیلومتر راه است، گفت: نزدیکترین مرکز پزشکی به ما در نهبندان یا رومه است که فاصله زیادی با آن داریم.

وی افزود: ما حتی برای تزریق آمپول باید مسافت و هزینه زیادی صرف کنیم و این برای ما بسیار مشکل است.

دانش آموزان روستا از تحصیل بازماندند

او از مشکلات اینترنت روستا خبر داد و گفت: روستای ما دارای 15 دانش آموز است که سال گذشته با شروع ویروس کرونا و به دلیل نبود اینترنت در این روستا از تحصیل باز ماندند.

این فرد اهل روستای میغان افزود: امسال دانش آموزان به صورت حضوری درس می خوانند اما نمی توانند از آموزش های مجازی استفاده‌ای کنند که مدرسه نیز تنها تا پایه نهم دارد و از آن به بعد بچه های ما به نهبندان می رفتند که با وجود غیر حضوری شدن مدارس آن‌ها نیز به دلیل نبود اینترنت از تحصیل باز ماندند.

وی نبود گاز در روستا را یکی دیگر از مشکلات دانست و بیان کرد: روستای ما گازرسانی نشده است و برایمان کپسول گاز می آورند اما به محض اطلاع از آوردن کپسول‌ها، تمام می‌شود و به اندازه تمام اهالی روستا نیست.

به داخل مدرسه رفتیم و با یکی از پزشکان کاروان نذرآب 3 صحبت کردیم. دکتر زهره آخوندی میبدی متخصص عفونی و فلوشیپ پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، گفت: من از سال ۸۲ به طور داوطلب در جمعیت هلال احمر بوده‌ام. فعالیت‌های مثبتی با همکاری جمعیت هلال احمر داشتیم و با توجه به تخصصی که داشتم به مناطق محروم سفر کردم، سال گذشته به بندرعباس رفتم و امسال به خراسان جنوبی آمدم.

این پزشک یزدی بیان کرد: زمانی که پزشک عمومی بودم به استان های زیادی سفر کردم. امروز مردم میغان مراجعه کردند و من از نزدیک با مردم این خطه ارتباط گرفتم. هرچقدر مناطق محروم تر باشد، بیماری های عفونی بیشتر است زیرا بهداشت و امکانات بهداشتی، آب آشامیدنی سالم و خوب و مواد ضدعفونی کننده و شوینده کم است و به همین دلیل بیماری بیشتر است.

وی با اشاره به علت بیماری های عفونی گفت: در پیشگیری از بیماری های عفونی مهمترین عامل آموزش است و آموزش باید به صورت مداوم در مورد رعایت بهداشت به مردم ارائه شود؛ اگر ما بتوانیم امکانات بهداشتی را در دسترس مردم قرار دهیم و مهمتر از همه اینکه از لحاظ آموزش چگونگی استفاده از این مواد بهداشتی را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های عفونی به مردم آموزش دهیم مانند کارهای ساده از جمله جوشاندن آب برای بهداشتی کردن آن و شستن دست ها قبل از خوردن غذا و... می توانیم از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری کنیم.

متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: اگر ما در این دو زمینه کار کنیم مردم اصلا مبتلا به بیماری عفونی نخواهند شد که ما برای درمان آنها اقدام کنیم.

آخوندی از هدفش برای حضور در این گروه ها گفت و افزود: من از زمانی که جزو داوطلبان جمعیت هلال احمر شدم هدفم این بود که بتوانم کاری برای کسانی که نیازمند هستند انجام دهم؛ در گروه های مختلف مانند وقتی بحرانی اتفاق می افتد یا زمانی که مانند امروز حالت معمولی است و سفر به مناطق محروم است حضور داشتم.

وی گفت: من خودم به این کار علاقه داشتم که وارد این حیطه شدم و امیدوارم که مردم همیشه سالم و سلامت باشند و در این روزهای کرونایی که ترس آن شاید بیشتر از خودش باشد یاد بگیریم که روش های بهداشتی مناسب و کافی و نه خیلی زیاد که باعث آسیب به خودمان و یا آسیب به محیط زیست شود را رعایت کنیم تا به این بیماری مبتلا نشویم که این کار مستلزم آن است که بیشتر، خصوصا از طریق رسانه‌ها توصیه های بهداشتی مرتب به مردم گوش زد شود و شاهد این نباشیم که کسی به این بیماری آلوده شود.

بعد از آن با گروهی از اعضای کاروان نذر آب3 به روستاهای محروم اطراف میغان از جمله چاه شور، کلاته حسین رستم و سنگیدری که در منطقه عشایری کوه بوبک در دهستان میغان بود، رفیتم.به چاه شور که رسیدیم با خوشحالی مردمی مواجهه شدیم که رنج یک عمر بی آبی آنان به پایان رسیده بود. روز گذشته پمپ آب و تانکر آب از طرف کاروان نذر آب 3 به اهالی این روستا اهدا شده بود.

خانه‌ها در مسیر سیل قرار دارد

یکی از اهالی روستای چاه‌شور ضمن تشکر از مسئولان و خیّران برای حل مشکل آب روستا، گفت: ما در این روستا از نظر آب دچار مشکل بودیم که با این کار مشکل آب ما حل شد.

وی با اشاره به سیلی که اخیرا در این منطقه اتفاق افتاد، افزود: تمام خانه های ما در مسیر سیل قرار دارد و باید سیل‌بند احداث شود در غیر این صورت با بروز مجدد سیل تمام خانه های ما تخریب خواهد شد.

این فرد اهل روستای چاه شور، از نبود برق در این روستا گفت و تصریح کرد: ما به دلیل نبود برق نمی‌توانیم یخچالی برای نگهداری مواد غذاییمان داشته باشیم و این برایمان بسیار مشکل است.

وعده فرماندار نهبندان برای حل مشکلات روستا

مجید بیکی فرماندار شهرستان نهبندان نیز در این بازدید به مردم قول مساعدت و همکاری جهت رفع مشکلاتشان داد. همچنین تعداد 7 بسته معیشتی و بهداشتی بین مردم توزیع شد و با توجه به این‌که این روستا دارای 5 دانش آموز بود بسته لوازم التحریر نیز به دانش آموزان این روستا هدیه شد.

بعد از آن به روستای کلاته حسین رستم رسیدیم؛ این روستا 6 خانوار داشت که 6 بسته معیشتی و بهداشتی از طرف کاروان نذر آب 3 به اهالی این روستا اهدا شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد گفت: سفر ما به این استان بر اساس اساسنامه جمعیت هلال احمر و فعالیت های بشر دوستی و رفتارهای داوطلبان بوده است؛ یعنی تمام این افراد به صورت داوطلبانه و برای التیام آلام بشری و در نهایت حفظ کرامت انسانی که جمعیت هلال احمر بسیار به آن معتقد است در این کاروان حضور یافتند.

محسن حرازی‌زاده‌یزدی افزود: ما آمده‌ایم بگوییم که ما هم هستیم در کنار مردم، مردمی که محروم هستند و به سهم خودمان بتوانیم به آنها کمک کنیم؛ تعدادی از داوطلبان و خیرین در استان یزد با ما همکاری کردند و بسته های بهداشتی و غذایی و موادی مانند آرد و آب به این مناطق ارسال شد و با توجه به بررسی‌های انجام شده و این که دیدیم این مناطق بیشتر نیاز داشتند به این استان آمدیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد گفت: از طرف مجمع خیرین استان تعداد دو پمپ آب و تانکر برای ذخیره آب اهدا شد که راه اندازی و به بهره برداری رسید که امیدواریم گشایشی برای مردم این روستاها باشد، همچنین در این طرح 200 سبد معیشتی، 50 بسته نوشت‌افزار، 130 بسته بهداشتی در منطقه نیز توسط تیم جمعیت هلال احمر استان یزد توزیع شد؛ همچنین جمعیت هلال احمر استان سمنان به عنوان تیم پشتیبان یزد 200 بسته معیشتی و 150 بسته نوشت افزار در این طرح توزیع کرد.

حرازی‌زاده بیان کرد: اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد در بحث معاینات و ویزیت های انجام شده با توجه به اینکه تعدادی از مریض‌ها بودند که در بحث ناباروری دچار مشکل بودند قرار بر این شد که هماهنگی ها صورت بگیرد تا ارتباط با بیمارستان‌های استان یزد انجام شود و اگر بتوانند برای آنها اقدامی صورت بگیرد؛ همچنین مشکلات دیگری نظیر ارتوپد وجود داشت که با متخصصانی که از یزد در این استان حضور داشتند قرار شد ارتباطی صورت گیرد و اتفاقاتی در حوزه درمان نیز افتاد؛ با این که نذر آب بود اما ما تیم درمانی نیز اعزام کردیم و تیم درمانی متشکل از 20 نفر که شامل 5 نفر پزشک متخصص (داخلی، عفونی، اطفال، زنان و زایمان، ارتوپدی) و پزشک عمومی، روانشناس، پرستار، ماما و نیروهای داوطلب هلال احمر استان بودند.

وی گفت: با صحبت هایی که با مجمع خیرین صورت گرفت و باتوجه به اینکه استان یزد دارای متخصصان زیادی در بحث قنات است قرار بر این شد که کارشناسان برای خدمات آبرسانی نیز به این نقطه بیایند و بازدید انجام دهند و اگر بتوانند مشکلات را رفع کنند و در آینده ای نزدیک این مهم اتفاق خواهد افتاد.

در ادامه، به سمت روستای بعدی حرکت کردیم. راهی پر از فراز و نشیب و سخت که گاهی به این فکر می کردم که اگر برای کسی اتفاقی بیفتد چگونه خود را به مرکز درمانی می رساند.

روستای سوم روستای سنگیدری بود. در بدو ورود کودکان به استقبال ما آمدند. از اوضاع مدرسه شان جویا شدم. یکی از دانش آموزان این روستا گفت: ما مدرسه داریم اما معلمی برای ما نفرستادند زیرا اینترنت در این منطقه وجود ندارد و در این شرایط کرونایی ما از تحصیل باز مانده ایم  در این روستا نیز تعدادی بسته معیشتی و بهداشتی و نوشت افزار به دانش آموزان اهدا شد.

مظفر محمدخانی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان سمنان در این روستا در خصوص کاروان نذر آب ۳، گفت: در راستای اجرای طرح نذر آب ۳ با توجه به اینکه جمعیت هلال احمر استان سمنان پشتیبان جمعیت هلال احمر استان یزد و خراسان جنوبی بود، اقداماتی در رابطه با کمک رسانی و تامین اقلام بهداشتی و غذایی را در جمعیت استان سمنان انجام دادیم.

وی افزود: با لطف خدا توانستیم ۲۰۰ بسته غذایی با اقلامی مانند برنج، روغن، حبوبات، تن ماهی و... که تقریباً هر بسته حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان هزینه تقریبی آن است به همراه ۲۰۰ بسته لوازم التحریر برای فرزندان و کودکانی که در منطقه محروم وجود دارند تهیه کردیم و با کمک خیرین و داوطلبان جمعیت هلال احمر استان آماده سازی شده و طی دو الی سه روز تقدیم مردم می شود.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان سمنان اظهار کرد: مناطقی که در آن حضور پیدا کردیم مناطق صعب العبور و کم برخوردار بود و امیدواریم مسئولان بتوانند خدمات و امکاناتی در راستای تامین آب بهداشتی، بهداشت محیط و تامین اقلامی برای ساخت حمام و مانند این موارد را در منطقه ایجاد کنند به همین دلیل قرار بر این شد که از همه ظرفیت های جمعیت هلال احمر استان خودمان نیز استفاده کرده و همچنین از توان خیرین نیز استفاده کنیم تا بتوانیم بعضی از اقلام مانند مصالح ساختمانی را در اختیار جمعیت هلال احمر استان خراسان جنوبی قرار دهیم تا بتوانند در منطقه به بهسازی و بازسازی مراکز بهداشتی اقدام کنند.

وی از کمک اقلام ساختمانی به خراسان جنوبی خبر داد و گفت: تامین سیمان و کاشی با هماهنگی کارخانه هایی که در منطقه استان سمنان وجود دارد و استفاده از ظرفیت خیرین و همچنین مقداری سیمان و گچ از استان سمنان آماده سازی کنیم و در اختیار استان خراسان جنوبی قرار دهیم.

در راه بازگشت به این فکر میکردم که رنج بی آبی، خشکسالی و تشنگی عرصه زندگی را بر مردم محروم و سخت کوش این منطقه تنگ می کند.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 62010
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب