امروز سه شنبه  ۷ آذر ۱۴۰۲
با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری از 524 خانه هلال و 41 پروژه عمرانی در سراسر کشور بهره‌برداری شد

روز امید و افتخار

524 خانه هلال، 41 پروژه عمرانی شامل 20 پایگاه امدادونجات، 3 سوله و 18 پروژه اداری، رفاهی و درمانی با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری به‌طور همزمان در سراسر کشور به بهره‌برداری رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر به نقل از روزنامه شهروند؛ در کنار برگزاری این آیین، با حضور جمع زیادی از داوطلبان، امدادگران و نجاتگران هلال‌احمری، در این نمایشگاه آخرین توانمندی‌ها و ظرفیت‌های امدادی جمعیت هلال‌احمر ایران در قالب افزون‌بر 20 غرفه به نمایش گذاشته شد. برگزاری مانور بزرگ امدادونجات و نمایش توانایی امدادگران در امدادرسانی به حادثه‌دیدگان از دیگر بخش‌های ویژه‌برنامه افتتاح پروژه‌های هلال‌احمر بود. معاون اول رئیس‌جمهوری در حاشیه این مراسم از نمایشگاه توانمندی‌ها و تجهیزات تخصصی و جدیدترین امکانات جمعیت هلال‌احمر در حوزه‌های امداد هوایی، اسکان، خدمات درمانی و آموزشی و… بازدید کرد و با اجرای یک مانور امدادی در جریان عملکرد و آمادگی تیم‌های تخصصی این جمعیت در عملیات‌های امدادی قرار گرفت. او حین بازدید از این توانایی‌ها اظهار داشت: «حضور هلال‌احمری‌ها در بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی، آرامبخش و امیدوار‌کننده است، چراکه نجات جان حتی یک نفر در حوادث اهمیت بسیار بالایی دارد.» او با تاکید بر اینکه باید توان تجهیزاتی و مالی جمعیت هلال‌احمر را تقویت کرد، اظهار داشت: «خوشحالم در این نمایشگاه شاهد شکل‌گیری تعامل دو سویه میان هلال‌احمر و شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از توان جوانان متخصص فعال در این مجموعه‌ها بودم. اقدامی‌که باعث شد ما امروز در تولید بسیاری از تجهیزاتی که در گذشته وارد می‌کردیم، خودکفا شویم.»

 سوله‌ای در انتهایی‌ترین نقطه از محوطه سازمان امدادونجات، محل برگزاری مراسم بهره‌برداری همزمان از پروژه‌های هلال‌احمر بود. از ورودی سازمان امدادونجات تا سوله محل برگزاری مراسم، تیم‌های امدادونجات مشغول تمرین مانور بزرگ امدادی و آماده‌سازی‌ نمایشگاه امکانات و تجهیزات هلال‌احمری بودند.

اولین چیزی که در مقابل جایگاه مسئولان برای تماشای مانور امدادونجات توجه هر مهمان این برنامه را به ‌خود جلب می‌کرد، تمرین مربیان با سگ‌های تیم آنست بود. درست روبه‌روی محل تمرین تیم آنست، دختران نجاتگر تمرین فردی از دیواره را انجام می‌دادند و همراه با مسئولان تیم خود مشغول مرور توانایی‌هایشان بودند تا با نمایش آنها در مانور بزرگی که پیش‌رو داشتند، راوی توان امدادی دختران امدادگر در هلال‌احمر باشند و نشان دهند که تیم‌های امدادی دختران هم در کنار پسران امدادگر می‌توانند در زمان بروز بحران‌ها و حوادث موجب قوت قلب مردم باشند.

حضور 14شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه

مسیر رسیدن به سوله محل برگزاری مراسم افتتاحیه پروژه‌های کشوری هلال‌احمر از میانه نمایشگاه تجهیزات و امکانات هلال‌احمر می‌گذشت. مجموعه‌ای که توان لجستیک و جدیدترین امکانات امدادی هلال‌احمر را به رخ می‌کشید. نکته قابل توجه حضور افزون‌بر 14شرکت دانش‌بنیان همکار با سازمان امدادونجات در این نمایشگاه بود.

در یکی از این غرفه‌ها شرکت‌کنندگان استان کرمان دستگاه شبیه‌ساز آموزشی زلزله را به نمایش گذاشته و در غرفه دیگر دانش‌بنیان‌ها تجهیزات نجات دریایی جست‌وجو را در معرض دید عموم قرار داده بودند. رباط پرنده و ارسال آنلاین در شرایط بحرانی، دکل مخابراتی پرتابل، پرنده‌های بدون سرنشین برای ارائه خدمات نقشه‌برداری و تصویربرداری هوایی، پهپادها و ابزار سنجش از دور و ... از دیگر تجهیزات به‌روز امدادرسانی بودند که در این نمایشگاه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان به نمایش گذاشته شده بود.

در قسمت دیگر نمایشگاه، ظرفیت‌ها و توانایی‌های سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه جمعیت هلال‌احمر ایران به نمایش گذاشته شده بود، از سازمان جوانان و داوطلبان گرفته تا شرکت‌های وابسته به سازمان تجهیزات و داروی این جمعیت. غرفه‌هایی که جوانان داوطلب در آنها مشغول آماده‌سازی‌ فضا بودند تا توانایی مجموعه‌هایی را که به‌صورت داوطلبانه در آنها مشغول خدمت هستند، به تصویر بکشند.

بیمارستان صحرایی مجهز جمعیت هلال‌احمر هم از بخش‌های دیدنی این نمایشگاه بود که در مجموعه‌ای از چادرهای بزرگ و کرمی‌شکل ایجاد شده بود.

ایران حاضر بود

سرخ و سفیدپوشان هلال‌احمری گروه‌گروه به سمت سوله‌ای می‌رفتند که از طریق ویدئو کنفرانس، ایرانی را در خود جای داده بود. حضور جوانان داوطلب در دو سوی سالن و تصویر مدیران هلال‌احمری کشور حال‌وهوای خاصی به مجموعه بخشیده بود.

با شروع مراسم، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، ضمن خیرمقدم به مهمان‌هایی که در سازمان امدادونجات بودند و مدیران عامل حاضر در ویدئو کنفرانس بهره‌برداری از پروژه‌های افتتاح 500 خانه هلال را باور نیروهای مردمی از سوی جمعیت هلال‌احمر و واگذاری امور به آنها دانست و گفت: «هرچه خانه‌های هلال در کشور بیشتر باشد، استفاده از ظرفیت‌های مردمی‌توسط ما بیشتر می‌شود و این مسئله باعث می‌شود تا در زمان وقوع حوادث بهتر بتوانیم مناطق را پوشش امدادی دهیم.»

او در ادامه به ضرورت توسعه پایگاه‌های امدادرسانی در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های نهاد ریاست‌جمهوری همین مسئله بوده و هست، از کمک‌های دولت و مجلس برای افزایش تعداد پایگاه‌ها در کشور قدردانی کرد: «در حالی شاهد بهره‌برداری از بیش از ۵۰۰ خانه هلال در سراسر کشور هستیم که معتقدیم این خانه‌ها نقش بی‌بدیلی در توسعه آموزش‌های همگانی و امدادرسانی به مردم دارند.»

او با بیان اینکه جمعیت هلا‌‌ل‌احمر جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا با حرکت‌های نوآورانه، آلام بشری را کاهش دهد، ادامه داد: «‌بر همین اساس تیم‌های حمایت‌های روانی (سحر) را به‌کار گرفته است تا حتی پس از حادثه، متاثرین از سوانح تنها نمانند.»

معاون اول رئیس‌جمهوری داوطلب هلال‌احمر شد

محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری، که مهمان ویژه آیین بهره‌برداری از پروژه‌های امدادی و عمرانی جمعیت هلال‌احمر بود، در این مراسم با دریافت کارت سازمان داوطلبان به عضویت افتخاری این سازمان درآمد و رخت هلال‌احمر را به تن کرد. او بعد از پوشیدن لباس سرخ و سفید ضمن تقدیر از خدمات صد ساله جمعیت هلال‌احمر در خدمت‌رسانی به مردم و آسیب‌دیدگان گفت که ایثار، ازخودگذشتگی، شجاعت، جهاد و دستگیری در بحران‌ها، حوادث و بلایای طبیعی از مهم‌ترین ویژگی‌های داوطلبان و امدادگران برای خدمت به تمام طبقات و آحاد جامعه است: «‌در طول این سال‌هایی که گذشت، حادثه‌ای نبوده که برحسب تکلیف بدان سر بکشم و خود را زودتر از هلال‌احمری‌ها آنجا برسانم.»

مخبر که حالا خودش هم دیگر یک داوطلب هلال‌احمر است، با افتخار به لباسی که به تن کرده است، گفت: «پوشیدن این لباس را یک افتخار بزرگ برای خود می‌دانم و امیدوارم این لباس و خدمت با آن به مردم ذخیره‌ای برای آخرت من باشد.»

معاون اول رئیس‌جمهوری که صمیمانه با جوانان هلال‌احمری و مسئولان این جمعیت صحبت می‌کرد، در ادامه صحبت‌هایش از چند وجهی بودن خدمات و ماموریت‌های هلال‌احمر ابراز شگفتی کرد و گفت: «یکی از ویژگی‌های هلال‌احمر این است که در زمان بحران‌ها مسئولیت‌های مختلفی را عهده‌دار است، از آواربرداری و نجات جان انسان‌ها در قالب خدمات درمانی گرفته تا توزیع اقلام غذایی و ایجاد سرپناه برای مردم.»

به گفته مخبر، تفاوت هلال‌احمر ایران با همه هلال‌احمرها و جمعیت‌های صلیب‌سرخ در ماهیت دینی و اسلامی‌بودن آن است و به‌خاطر همین نیروهایش در زمان بحران از جان مایه می‌گذارند برای نجات جان انسان‌ها.

اعتبار هلال‌احمر به مردمی‌بودنش است

نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر نیز در مراسم افتتاح طرح‌های امدادی و عمرانی جمعیت هلال‌احمر بر لزوم حمایت‌های دولت از جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یک سازمان خیریه‌ غیرانتفاعی تاکید کرد و گفت:‌ «اعتبار هلال‌احمر به مردمی‌بودن این نهاد خیریه است که همواره در کنار دولت برای خدمت در میادین مختلف آماده است.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزی با بیان این موضوع که نجات و احیای جان دیگران وظیفه دینی است، خاطرنشان کرد: «بر همین اساس مهیاسازی بسترها و حمایت از این مجموعه نیز یک تکلیف است.» 

تبیین جایگاه ویژه برای هلال در برنامه هفتم توسعه کشور

معاون پارلمانی جمعیت هلال‌احمر نیز که در سخنرانی ویژه‌اش در مراسم افتتاحیه پروژه‌ها از هلال‌احمری‌ها و رئیس جمعیت هلال‌احمر قدردانی کرده بود، اظهار داشت این دوره از مدیریت هلال‌احمر متمایز از همه دوره‌هایی است که او تا به حال دیده است. او در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با «شهروند» بار دیگر کارنامه جمعیت هلال‌احمر را مثبت ارزیابی کرد و با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر در چند سال اخیر تعامل بسیار خوبی با مجلس شورای اسلامی داشته و حاصل این تعامل‌ افزایش 22درصدی بودجه جمعیت بوده است، است: «‌هم‌اکنون برنامه هفتم توسعه کشور در حال بررسی است. با توجه به اینکه بررسی این برنامه در دستور کار مجلس قرار دارد، یکی از ماموریت‌های اصلی ما این است که جایگاه خوبی برای تکالیف و قابلیت‌های هلال‌احمر در آن ایجاد کنیم.»

عبداللهیان اطمینان‌خاطر داد که رایزنی‌های اولیه در کمیسیون‌های مربوطه را شروع کرده‌اند و تا حصول نتیجه مطلوب دست از تلاش در مجلس به نفع هلال‌احمر برنخواهند داشت.

منبع: شهروند آنلاین

کلیدواژه‌ها:

0
/
۱۴۰۲/۰۳/۲۴- ۱۳:۰۰
/
چهارشنبه 24 خرداد 1402 - 13:00
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه