به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر به نقل از شهروند؛ ساعت 10 صبح روز 15 آبان ماه. محل قرارشان محوطه بیرونی ساختمان صلح. خیلیهایشان تا به حال پایشان به این ساختمان باز نشده بود مانند آوینا. دائم سرش بالا بود و دو ماه سرخ روی لباسش که تابلوی ورودی ساختمان صلح را باهم قیاس میکرد. بعد هم با زبان کودکانه و شیرینش میگفت این ماه ما اون بالا هم هست. با دوستانش مشغول نقاشی و رنگ کردن تصاویر بود. سنوسالی ندارد اما خوب هلالاحمر را میشناسد:«هلالاحمر به همه آدمهایی که نیاز به کمک دارند کمک میکند.» جملهاش تمام نشده که سرش را بالا میگیرد و با افتخار میگوید من هم هلالاحمریام. بعد از او همه دوستانش هرکدام جداگانه میگویند من هم هستم. حالوهوایشان، هم دیدنی است هم جذاب.
آرین مکی بافاصله از آوینا نشسته، شوروشوقش آنقدر زیاد است که لحظهای روی صندلی قرمزرنگش نمینشیند. با صدای بلندیکه تلاش میکند از صدای موسیقی محوطه بیشتر باشد فریادکنان میگوید هلالاحمر به دیگران کمک میکند من هم میخواهم در هلالاحمر به همه کمک کنم همین امروز هم به یکی از دوستانم کمک کردم تا از ماشین پیاده شود. بعد نقاشی رنگارنگش را نشانمان میدهد و میگوید دوست دارم همه بچههای دنیا در آرامش باشند. خیلی زود در دنیای رنگی روبهرویش گم میشود دیگر صحبتی نمیکند.
در گوشه دیگری از محوطه ساختمان صلح نوجوانهای عضو هلالاحمر ایستادهاند. صدرا حاجبابایییکی از این هلالاحمریهای نوجوان است که میتوان عشقوعلاقهاش به هلالاحمر را وقتی که مشغول خواندن سرود سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر است در وجودش دید چنان خالصانهوعاشقانه این سرود را میخواند که تمام بینندههاوشنوندهها را سرجایشان میخکوب میکند. خودش علتش را عشق به هلالاحمر میداند:«من با تک تکواژههای این سرود زندگی و احساس غرور میکنم، وقتیآنرا میخوانم. درست است از طریق گروه سرود به عضویت جمعیت هلالاحمر پیوستم اما حالا دوست دارم با شرکت در دورههایآموزشی و امدادی،یک هلالاحمری درجه یک شوم» بعد مشتش را روی هلال سرخرنگ لباس میگذارد و میگوید همین که این جمعیتیک جمعیت مردمی و غیردولتی است که برای کمک به دیگران درنگ نمیکند من عاشقش شدهام.»
محمدعلی زهرهوند هم 11 ساله است. خیلی قدوقامتش ریزتر از صدرا هست اما عشقش به هلالاحمر هم، اندازه رفیقش است. میگوید هلالاحمر یعنی کمک به دیگرانیعنی بشردوستی و نوعدوستی. مگر میشود عاشق این جمعیت نشد؟ از ایثار هلالاحمریها در حوادث گوناگون برایمان میگوید چنان مطلع از ماموریتهای نجاتگران است و آنها را با آبوتاب خاصی تعریف میکند که انگار هر روز با آنها در ماموریتها حاضر میشود:«من از وقتی که وارد هلالاحمر شدهام مرتب سایت خبری هلالاحمر را چک میکنم، دوست دارم درباره نجاتگرها بیشتر بدانم چون خودم هم میخواهم یک نجاتگر شوم.
روبهروی محمدعلی، دختران دبستانی منطقه 3 مشغول رنگ کردن نقاشیهای خود هستند. شایلین 9 ساله است و میگویدیک سالی میشود که عضو جمعیت هلالاحمر است. با تشویق پدرومادرش در این جمعیت فعالیت دارد و میگوید پدرم همیشه در هر شرایطی به دیگران کمک میکند چه در سفر چه در حین برگشت به خانه. اگر احساس کند کسی به کمک نیاز دارد معطل نمیکند. وقتی گفتم قرار است عضو جمعیت هلالاحمر شوم، مرا تشویق کرد و گفت باید بدانی که یک هلالاحمری باید همیشه به فکر کمک به دیگران باشد.
سارا هم که کنار دستش نشسته با چنان ذوقی از عضویتش در هلالاحمر برایمان میگوید که هر شنوندهای مشتاق شنیدن حرفهایش میشود.
مشغول صحبت با بچهها هستیم که رئیس جمعیت هلالاحمر به همراه هیأت همراه به محوطه میآید. نگاه پدرانه و لبخند پر از مهرش به بچههای قدونیمقدی که در مراسم حضور دارند، میگوید اینها سرمایههای هلالاحمر هستند. با بچهها درباره نقاشیهای رنگارنگشان صحبت میکند و روایتهای شیرینآنها را درباره قصه نقاشیها با جانودل میشنود. گروه دیگری از بچهها قرار است درمانوری کوچک از آمادگی غنچههای هلال به وقت حوادث برای رئیس جمعیت بگویند. با سوت مربی، مانور شروع میشود یسنا امیری 11 ساله با چنان مهارتی کار پانسمان و آتلبندی را برای مجروح حادثه تصنعی انجام میدهد که مورد تشویق رئیس جمعیت هلالاحمر قرار میگیرد. او میگوید اینآموزشها را از مربیان کانون غنچههای هلال در مدرسه فراگرفته و بهراحتی میتواند در زمان بروز هر حادثهای به مصدومان کمک کند.
رئیس جمعیت هلالاحمر با ابراز خرسندی از کیفیتآموزشهای امدادی ارائهشده در کانون غنچههای هلال بر ضرورت تقویت و حمایت این کانونها تاکید کرد و در آخر عکسی به یادگار با اعضای کانونهای هلالاحمر گرفت.
3400 کانون غنچههای هلال در کشور فعالیت دارند
والی، رئیس اداره پیشدبستانی و مهدهای کودک سازمان جوانان هلالاحمر در حاشیه برگزاری این مراسم به «شهروند» گفت: «کانونهای غنچههای هلال دهه 90 فعالیتهای خود را در مهدهای کودک شروع کردند؛ درواقع هدف اصلی آنها رواج آموزهها و مهارتهای امدادی در کنار موضوعات بشردوستی و صلحورزی بود.»
به گفته او اعضای این کانونها را کودکان 4 تا 6 ساله تشکیل میدهند و تمام تلاش مربیان و کارشناسان ما این است که فرهنگ نوعدوستی، مهربانی و ایثار و بشردوستی را بین بچهها آموزش دهیم:«در حال حاضر بیش از 71 هزار کودک، عضو 3400 کانون غنچههای هلال هستند.»
بیانیه اعضای کانون غنچههای سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر ایران
این بار برای مسأله تغیرات اقلیمی در شرمالشیخ مصر گرد هم آمدهاند. ما کودکان عضو هلالاحمر ایران از شما درخواست میکنیم که به فکر کودکانی که در فرآیند گرمایش کرهزمین در حال رنج کشیدن هستند و از سوءتغذیه و کمبود آب رنج میبرند، باشید. کودکانی که مورد نامهربانی افراد خودمحور قرار گرفتها ند و وحشت را درون آنها جاری ساختهاند این در حالی است که کودکان و مادرانشان کمترین سهم را در ایجاد این وضعیتبحرانی و ترسناک برای کرهزمین دارند.
ماکودکانی هستیم که قرار است به عنوان نسل آینده در این سیاره زندگی کنیم خودرأییها و ناکامیهای موجود در نظام اقتصادی جهان و عدمتوجه به زیستگاه طبیعی باعث شده تا بستر زیستی ما براییک زندگی بهتر با مهرومحبت در آینده نابود شود.
گرمایش زمین، امنیت روانی و خانواده ما را ربوده است، دنیای ما که بایدسرشار از رنگ و آرامش باشد به خاطر فعالیتهای خودخواهانه اقتصادی تبدیل به جهانی ناامن شده و ما میترسیم. لطفا این فضای امن را از ما نگیرید.