به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ میریانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بینالمللی صلیبسرخ در جدیدترین بیانیه خود اعلام کرد: هیچ توجیهی برای آنچه در غزه اتفاق میافتد، وجود ندارد. میزان درد و رنج انسانی و میزان محرومیت از کرامت انسانی از تمام معیارها و استانداردهای قانونی و اخلاقی قابل قبول فراتر رفته است.
وی افزود: هر دقیقهای که بدون آتشبس میگذرد، به معنای از دست رفتن جان غیرنظامیان بیشتری است. این سطح از رنج غیرنظامیان در اثر جنگی که تمایزی بین افراد قائل نیست و محرومیت شدید آنها از اساسیترین نیازهای زندگی خود در اثر این جنگ، منزجرکننده است.
اسپولیاریک گفت: مرگ در کمین غیرنظامی است که در جستجوی غذا هستند. بچهها از کمبود غذا میمیرند. این در حالی است که خانوادهها مجبورند بارها و بارها در جستجوی امنیتی که وجود ندارد، فرار کنند. کمیته بینالمللی صلیب سرخ ۳۵۰ کارمند در نوار غزه دارد که مانند مردم این منطقه، برای تهیه غذای کافی و آب آشامیدنی سالم با مشکل مواجه هستند.
وی تأکید کرد: این تراژدی باید فوراً و قاطعانه پایان یابد. هر تردید سیاسی و هر تلاشی برای توجیه جنایاتی که در مقابل دیدگان جهانیان انجام میشود، یک شکست جمعی را در وجدان جهانیان درخصوص حفظ حداقل سطح انسانیت در بحبوحه جنگ را حک خواهد کرد.
اسپولیاریک افزود که همه کشورها باید به تعهدات خود ذیل کنوانسیونهای ژنو مبنی بر احترام و تضمین قوانین بینالمللی بشردوستانه پایبند باشند و آنها از جمله باید تضمین کنند که سلاحهای ارسالی آنها برای دیگران، به نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه منجر نمیشود.
به گفته رئیس کمیته بینالمللی صلیبسرخ، باید ارسال کمکهای بشردوستانه به تمام نقاط غزه بدون هیچ مانعی و به شیوهای بیطرفانه به سرعت از سرگرفته شود و همه اسیران آزاد و به این کمیته اجازه یابد تا ملاقاتهای خود با بازداشت شدگان فلسطینی در همه بازداشتگاههای رژیم اسرائیل را از سربگیرد.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه روز جمعه درخصوص آخرین آمار شهداء و مجروحان ناشی از تجاوز مستمر رژیم صهیونیستی به این منطقه اعلام کرد: شمار کل شهدا از آغاز حملات تجاوزگرانه به نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا کنون به ۵۹ هزار و ۶۷۶ نفر و شمار زخمیها به ۴۳ هزار و ۹۶۵ نفر رسیده است.
این درحالی است که اوضاع انسانی نوار غزه به علت محاصره شدید و وارد نشدن کمکهای انسانی و حملات ارتش رژیم صهیونیستی به شدت وخیم است و اهالی این منطقه بویژه کودکان در اثر قحطی و سوء تغذیه هر روزه جان خود را از دست میدهند.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد، اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورَد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه، آتشبس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند، اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زد و از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
منبع: وب سایت اطلاعرسانی کمیته بینالمللی صلیبسرخ