به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ خانواده، نهادی است که با وجود تحولات اساسی جامعه، در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع اهمیت اساسی دارد. خانواده، مناسب ترین نظام برای تأمین نیازهای روحی و معنوی بشر است و بهترین بستر را برای تأمین امنیت و آرامش روانی اعضا و پرورش نسل جدید فراهم می آورد.
مجمع جهانی سازمانملل بر اساس قطعنامه شماره 237/47 که در تاریخ 20 سپتامبر سال 1993 به تصویب رسید، 15 مه برابر با 25 اردیبهشت را روز جهانی خانواده اعلام کرده است. همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی خانواده در کشورهای مختلف گرامی داشته میشود.
هدف از گرامیداشت روز جهانی خانواده، اهمیت جوامع جهانی به خانواده به عنوان اصلیترین رکن جامعه و برطرف کردن مواردی است که در دنیای امروز این کانون گرم زندگی را تهدید میکند. علاوه بر آن، روز جهانی خانواده فرصت مناسبی است برای ارتقای سطح آگاهی عمومی در مورد مسائل مربوط به خانواده و بسط آن در جوامع مختلف است. در ایران اسلامی نیز همچون دیگر کشورهای جهان، دولت و مردم با گرامیداشت روز جهانی خانواده حمایت خاص خود را از کانون گرم خانواده اعلام میدارند.
جمعیت هلال احمر نیز به جهت مقابله با مسائلی که کانون خانواده را مورد تهدید قرار می دهد اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است. یکی از این اقدامات آموزش اقدامات لازم برای امدادرسانی به گروههای مختلف است تا به این وسیله حداقل یک نفر از هر خانوار توانایی کمک به خانواده و اطرافیان را در مواقع اضطرار داشته باشد.
همچنین سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در این راستا خانوارهای نیازمند را شناسایی و به آنها خدمات حمایتی نظیر دارو و درمان و بستههای حمایتی تخصیص می دهد.
علاوه بر این هلال احمر بر اساس رسالت خود و کمک به همنوعان در مواقع بروز بحرانهای مختلف به کمک خانوادهها میشتابد. به عنوان مثال در سیل، زلزله و تصادف، دست به حمایت هایی از جمله درمان، اسکان و تهیه غذای لازم برای این خانوادهها می زند و حتی تیم های حمایت های روانی را برای بهبود حال روحی افراد آسیب دیده به این مناطق اعزام میکند.
علاوه بر این هلال احمر به عنوان یک نهاد مردمی در مراکز درمانی خود نیز به ارائه خدمات درمانی به افراد نیازمند میپردازد.