امروز سه شنبه  ۲۱ آذر ۱۴۰۲

امدادرسانی هلال احمر در سیلاب آستارا/ حضور و مشارکت ۳۲ تیم‌ عملیاتی در مناطق سیل‌زده

۲۷۱ میلی‌متر باران در آستارا بارید. باران سیل‌آسایی که در ۱۰۰ سال اخیر سابقه نداشت. سیل از اوایل روز دوشنبه به‌تدریج مناطق مختلف شهری و روستایی غرب استان گیلان به‌ویژه شهرستان آستارا را تحت تاثیر قرار داد. در این شرایط بود که امدادگران هلال احمر به کمک مردم شتافتند.
گزارش: مریم رضاخواه؛ روزنامه شهروند/ در مدت زمان پنج ساعت ابتدایی  ۲۶۵ تا ۲۷١ میلی‌متر بارندگی شد که معادل یک سال دبی بارش در یک استان است. هرچند که بارش‌ها هیچ رودخانه‌ای را از مسیر خارج نکرد، اما پل بزرگ روستای سیبلی در محور مواصلاتی آستارا به تالش تخریب و بازار بزرگ ساحلی این شهر مرزی نیز دچار آبگرفتگی شدید شد.حجم سیل به میزانی بود که مسیل‌ها و رودخانه‌ها کشش آب را نداشت، خیابان‌ها وخانه‌های مردم پر از آب شد.آب به روستاها یورش برد و راه را بر روستاییان بست. هم پل رفت به سمت رشت را تخریب کرد، هم گوشواره پل دیگر در آستارا.

سیل همچنین  ۳۰۰ خانه و فروشگاه‌ و مغازه‌ را تخریب و خیابان‌ها و معابر را تسخیر کرد. باران‌ سیل‌آسا جانی نگرفت، اما خسارت مالی کم نزد. آبگرفتگی معابر به حدی بود که نیروهای هلال‌احمر برای کمک به مردم مجبور به استفاده از قایق‌های موتوری و پارویی شدند.
امدادگران هلال‌احمر اما نخستین گروهی بودند که خدمات امدادی خود را در این شهرستان مرزی کلید زدند. ۱۲ تیم امدادی ابتدا وارد شهرستان سیل‌زده شدند، اما با بحرانی‌ترشدن وضعیت، ۳۲ تیم‌ امدادی در منطقه حاضر شدند.

حضور امدادگران از همان نخستین دقایق سیلاب
امدادگران از همان لحظات وقوع سیلاب در منطقه حضور داشتند و پابه‌پای سیلاب به مردم کمک‌رسانی و امدادرسانی کردند.

هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان، در رابطه با جزئیات خدمت‌رسانی امدادگران هلال‌احمر در شهرستان آستارا به «شهروند» گفت: «با دریافت گزارش سیل و آبگرفتگی در شهرستان آستارا که منجر به سیلاب و آبگرفتگی منازل و معابر در شهر شده، ۱۲ تیم عملیاتی از شهرهای آستارا، بندرانزلی، تالش، رضوانشهر و تیم‌های واکنش سریع جمعیت استان با توان ۶۰ نفر به همراه ۱۱ دستگاه خودرو عملیاتی و پشتیبانی، ۱۸ دستگاه موتور پمپ تخلیه آب، چهار دستگاه قایق جیمینی و سه دستگاه خودرو باری امدادرسانی را آغاز کردند‌. این تیم‌ها از همان لحظات اولیه در مناطق حضور داشتند و مشغول امدادرسانی و همچنین تخلیه آب از منازل و شهر با هماهنگی مدیریت بحران استان شدند.»

۳۲ تیم‌ عملیاتی در امدادرسانی به سیل‌زدگان
سلیمی در ادامه از افزایش نیروهای امدادگر گفت: «نیروهای امدادی برای خدمات‌رسانی بهتر در حداقل زمان ممکن افزایش یافت. در زمان حاضر با افزایش تیم‌های امدادی، ۳۲ تیم هلال‌احمر برای خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان آستارا در این شهرستان حضور دارند. علاوه بر حضور فعال تیم‌های امدادی جمعیت هلال‌احمر گیلان در خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان آستارا، تیم‌های پشتیبان از سازمان امدادونجات کشور و جمعیت هلال‌احمر استان اردبیل در این شهرستان حضور یافتند.»

اسکان ۱۳۰ خانواده
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان با بیان اینکه مناطق سیل‌زده شهرستان آستارا به هشت منطقه تقسیم شده‌است، بیان کرد: «از صبح سه‌شنبه نیز تیم‌های امدادی در حال ارزیابی نیازهای اولیه مردم شامل اقلام ضروری و اسکان اضطراری در این مناطق هستند.»
او با اشاره به توزیع بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته شامل کنسرو، لوبیا، برنج پخته‌شده، ماهی، چای و خرما در روز گذشته اظهار کرد: «اقلام تغذیه دیگری در اختیار مردم سیل‌زده قرار می‌گیرد.»
این مسئول با بیان اینکه هفت تانکر آب نیز با هماهنگی مدیریت بحران استانداری گیلان برای تامین آب بهداشتی در منطقه سیل‌زده مستقر است، افزود: «تاکنون ۱۳۰ خانوار متاثر از سیل شهرستان آستارا اعم از مردم محلی و مسافران اسکان داده شده‌اند. با استفاده از قایق‌ها و شناورها، بین ساکنان واحدهای مسکونی و خانه‌های محصور در سیلاب نان و اقلام مورد نیاز توزیع می‌شود.» هادی سلیمی‌ در پایان گفت  : امدادرسانی به تمامی متاثرین از سیلاب آستارا انجام شده . وی از شهروندان و مسافران خواست از توقف و استقرار در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

همه سازمان‌ها پای کار هستند
  نیروهای امدادونجات، هلال‌احمر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرزبانی، گروه‌های جهادی، بسیج مردمی و شهرداری آستارا در منطقه حضور دارند و در حال ارائه خدمات به مردم حادثه‌دیده هستند.
هیچ مرگی تاکنون در این باران سیل‌آسا ثبت نشده است، اما ۲۰ نفر بر اثر سیلاب در شهرستان مرزی بندر آستارا مصدوم و به مراکز درمانی انتقال داده شده‌اند. روستای کانرود شهرستان آستارا بیشترین خسارت سیل را متحمل شده و امدادرسانی به مردم این روستا ادامه دارد. کارشناسان ستاد حوادث استان و شهرستان در حال ارزیابی خسارت سیلاب هستند و هنوز برآوردی از میزان خسارت توسط کارشناسان گزارش نشده است.

 

0
/
۱۴۰۲/۰۶/۲۹- ۱۱:۳۵
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه